Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
Alle soorten en maten vloerkleden

Vloerkleden in alle soorten en maten

Wij krijgen regelmatig vragen van mensen die graag wat meer advies willen over het kiezen van het juiste vloerkleed, dit is niet altijd eenvoudig aan te geven omdat er eerst meer informatie nodig is. Waar wordt het vloerkleed geplaatst, wat voor formaat is er mogelijk en wat zijn jouw persoonlijke wensen qua uitstraling van het vloerkleed. Allemaal elementen om rekening mee te houden. We vertellen jou graag wat de belangrijkste elementen zijn om rekening mee te houden om tot een juiste keuze te komen.

Hoogpolig en laagpolig

In de wereld van vloerkleden wordt er voornamelijk een onderscheid gemaakt tussen hoogpolige en laagpolige kleden. De eerste is vaak wat dikker en het lange draden in het kleed, de ander is wat dunner en vlakker omdat er korte draden worden gebruikt. Vooral als u kinderen heeft kan het handig zijn om een dik vloerkleed te hebben, dan is het minder erg als er een keer iemand op valt.

Diverse kleuren mogelijk

Op het gebied van kleur heb je vrijwel alle keuze. Wij bieden eigenlijk alle kleuren van de regenboog aan en er zijn ook nog enkele vloerkleden die zelfs meerdere kleuren bevatten. Hierbij proberen we de keuze voor jou wat makkelijker te maken, al begrijpen we dat het voor sommige mensen de keuze juist moeilijker zal maken. Bepaal de kleur aan de hand van de huisstijl van uw interieur.

Ronde en vierkante vloerkleden

Er kan er nog een onderscheid gemaakt worden, tussen ronde en vierkante vloerkleden. Ronde kleden breken het interieur waardoor het meer schwung krijgt. Vierkant kleden zorgen voor een georganiseerd geheel. Kijk goed naar je interieur en denk na of het een beetje spanning nodig is en kijk ook goed naar de meubelstukken. Heb je bijvoorbeeld al veel ronde meubelstukken dan zou een rond kleed geweldig matchen.

Vloerkleden met een moderne look

Het meest populair zijn onze vloerkleden met een moderne look, vooral in nieuwbouwwoningen die strak zijn ingericht kan dit erg mooi staan. We raden jou aan om hierbij te kiezen voor contrastkleuren, is het interieur helemaal wit, neem dan een donker vloerkleed bijvoorbeeld.

Vloerkleden met  een vintage look

Aan de andere kant zijn er ook vloerkleden die juist een ouderwetse look hebben, dit wordt ook wel vintage genoemd. Dit kan juist erg mooi staan in karakteristieke en traditionele woningen, op een houten vloer bijvoorbeeld. Maar er zijn ook hele kleurrijke moderne vintage kleden welke jouw woonruimte karakter kunnen geven.

Bekijk onze favoriete vloerkleden

Heeft u nog niet genoeg inspiratie? Neem een kijkje tussen onze favoriete vloerkleden of stel zelf uw favorieten samen zodat u later nog een keuze kunt maken!