Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar

Antislip onderkleed

Wanneer je een vloerkleed op een gladde ondergrond legt dan kan het kleed gaan schuiven. Om dat te voorkomen kun je er voor weinig geld een antislip onderkleed onder leggen. En een antislip onderkleed heeft meer voordelen.

Enig resultaat
Sorteren op
Meest populaire
Nieuwste
Laagste prijs (m²)
Hoogste prijs (m²)
15,00
Voorradig
(151)
Maat
1 resultaat weergegeven

Onderkleed vloerkleed; weg met al die hobbels en bobbels

Als een kleed gaat schuiven over een gladde vloer dan kunnen er meerdere dingen gebeuren. Of het hele kleed glijdt in een keer weg, of het vloerkleed ‘hoopt zich op’. Door het schuiven ontstaan er dan een soort luchtgangen onder het kleed wat zorgt voor een hoop hobbels en bobbels. Een antislip onderkleed onder het vloerkleed zorgt voor een vlakker resultaat.

Als een vloerkleed (zonder antislip onderkleed) in één keer naar voren schuift als je er net overheen loopt kan dat flink gevaarlijk zijn, dat zal je niet verrassen. Maar ook die hobbels en bobbels door lucht kunnen voor flinke valpartijen zorgen. Ze vallen namelijk niet zo snel op als je er niet op let en voordat je het weet blijf je er met je schoen achter haken en lig je op je snuffert.

Bovendien zorgt dat heuvellandschap op je kleed ervoor dat stofzuigen een stuk lastiger wordt. Een antislip onderkleed zorgt ervoor dat elke kleed strak op de grond blijft liggen en er geen parcours vol obstakels ontstaat voor je stofzuiger. Meer over hoe je je vloerkleed het beste kunt onderhouden en schoonmaken lees je hier.

Antislip onderkleed tegen slijtage

Soms heb je niet in de gaten dat je kleed een beetje over de vloer beweegt. Maar als een kleed ook maar een millimeter heen en weer schuift op regelmatige basis, kan dit al zorgen voor slijtage aan je kleed.

Bij elke ‘schuif’ krijgen de vezels van je kleed namelijk een klein tikje waardoor de vezels zwakker worden. Dat is van invloed op de kwaliteit van het kleed en ook op de kleuren. Door onder het kleed een antislip vloerkleed neer te leggen schuift het kleed niet meer heen en weer en blijven de vezels heel. Je kleed gaat dus een stuk langer mee dankzij een antislip vloerkleed!

Tip: Vind je slijtplekken juist wel wat hebben, dan kun je beter eens kijken tussen onze vintage vloerkleden. Deze kleden zien eruit alsof ze al een tijdje meegaan, maar zijn kwalitatief zo goed als nieuw.

De antislip-kleden die te koop zijn bij tapeso zijn vrij van schadelijke bestanddelen

en weekmakers. Ze zijn te koop in verschillende formaten en daarbij ook nog eens zelf op maat te knippen. Handig als je hem onder een rond vloerkleed wil neerleggen. Onze antislip-kleden zijn bovendien wasbaar en ook te gebruiken als je vloerverwarming hebt.

Een antislip vloerkleed is niet duur om aan te schaffen. Je legt hem makkelijk -onzichtbaar- onder elk vloerkleed. Of het nou een rond kleed gemaakt van jute is, of rechthoekig kleed van wol. Het is een makkelijk manier om de levensduur van je vloerkleed flink te verlengen en gevaarlijke glij- en valpartijen te voorkomen.