Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
Vloerkleed praktisch of decoratief

Een vloerkleed ter decoratie of voor praktische redenen

We merken de afgelopen tijd een aardige verschuiving, vooral als we kijken naar de vragen die binnenkomen op onze klantenservice, voorheen gebruikte men een vloerkleed voornamelijk ter decoratie maar tegenwoordig komt het weer steeds vaker voor dat men ook een kleed over de vloer wil aanleggen voor praktische redenen. We geven hieronder een aantal redenen die hier bijvoorbeeld onder kunnen vallen. Toch zijn de meeste vloerkleden nog altijd bedoeld ter decoratie, gewoon om het interieur wat mooier en gezelliger te maken!

 class=

De meeste vloerkleden zijn bedoeld ter decoratie

Hoewel er steeds meer mensen zijn die een vloerkleed aanschaffen om praktische redenen, doen de meeste mensen dat nog steeds om de woonkamer er een stukje mooier en gezelliger uit te laten zien. Om decoratieve redenen dus. Vooral aan de uitstraling van het vloerkleed moet daarom veel aandacht besteed worden.

Een vloerkleed zorgt voor de sfeer in huis

Onze klanten geven meer dan eens aan dat een vloerkleed helpt om de woonkamer of de slaapkamer een stukje gezelliger te maken. Het is niet alleen heerlijk warm om over een vloerkleed heen te lopen, je kan er ook nog eens lekker op liggen te ontspannen. Daarnaast staat het natuurlijk prachtig om een vloerkleed in je woonkamer te hebben. Er kan daarom met recht worden gezegd dat een vloerkleed een sfeervolle aanvulling is voor je interieur.

Vloerkleden die aansluiten op de interieurstijl

 class=

We hebben er al eerder hele artikelen aan gewijd, het kiezen van het juiste vloerkleed is niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende varianten en dat maakt het alleen maar lastiger. Een algemene tip die we wel kunnen geven is; zorg dat het vloerkleed past bij de stijl van de rest van jouw interieur. Bijvoorbeeld bij de wand, vloer en andere meubelstukken. Bij een modern interieur wordt er meestal voor gekozen om een vloerkleed in de contrasterende stijl aan te brengen. Als het gaat om een donker interieur dan wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een licht vloerkleed en andersom is dat ook het geval.

Vloerkleden met praktische redenen

Zoals we al even kort genoemd hebben zijn er steeds meer mensen die een vloerkleed kopen met praktische redenen. Dit kunnen ook weer verschillende zijn. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld last van koude voeten, deze mensen houden er niet van om met blote voeten over de koude vloer te lopen. Ook met kinderen in huis kan het verstandig zijn om een vloerkleed aan te brengen, als er dan iemand valt, dan valt diegene in ieder geval op een zacht kleed.

 class=