Beoordelingen

8.9/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
de perfecte locatie van jouw vloerkleed

De perfecte locatie voor je vloerkleed

Er zijn veel verschillende keuzes waar je over na zou moeten denken als je een vloerkleed in je woonruimte wilt aanbrengen. Wat is de meest geschikte kleur? Heb ik een dik of juist een dun vloerkleed nodig? En hoeveel kan ik voor het kleed uitgeven? Dan is er ook nog de vraag: waar en hoe ga ik het vloerkleed precies neerleggen? En, oh ja, wat is de perfecte plek? We vertellen je graag wat meer over de beste plek voor een vloerkleed.

Niet direct tegen de muur aan

Bij het kiezen van het formaat voor je nieuwe vloerkleed, en ook bij de plaatsing ervan, is het belangrijk om rekening te houden met de totale woonruimte. Je wilt een vloerkleed namelijk niet direct tegen de muur aanleggen. Dat zorgt voor problemen tijdens het schoonmaken. Houd bijvoorbeeld aan alle kanten een halve meter over, zodat je daar eenvoudig schoon kunt maken.

Helemaal onder de bank of slechts een stukje

Geloof het of niet, er zijn al vele discussies over gevoerd: leggen we het vloerkleed helemaal onder de bank of slechts een stukje onder het meubelstuk? De meningen kunnen er flink over verschillen, dat moge duidelijk zijn. Er wordt vaak voor gekozen om het vloerkleed een stukje onder de bank te leggen. Dan benut je nog wel de volledige ruimte van het vloerkleed, maar verbind je de meubelstukken met elkaar waardoor alles een geheel vormt. Houd er ook rekening mee dat je vloerkleed onder beide kanten van de bank uit komt. Dit zorgt voor een symmetrische uitstraling. Een halve meter aan elke kant is aan te raden. Anders komt het vloerkleed maar een heel klein beetje onder de bank vandaan, wat niet zoveel toevoegt.

Waar houd je rekening mee bij de aankoop van een vloerkleed?

Als je denkt dat je alles gehad hebt: er zijn nog meer dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed. Het is bijvoorbeeld het mooist als een meubelstuk, zoals een tafel of een krukje, in het midden van het vloerkleed wordt geplaatst. Dit zorgt voor een symmetrische uitstraling en dat zorgt weer voor rust in je woonruimte

Houd ook rekening met het vloerkleed bij de aankoop van andere meubelstukken

Bezig met het inrichten van een interieur of een verbouwing? En wordt er gekozen voor een vloerkleed? Houd er dan ook rekening mee bij de aankoop van meubelstukken, zoals een bank. Zo kunnen meubels met wieltjes eronder nog wel eens voor problemen zorgen. Die wieltjes rollen vaak niet zo goed op een vloerkleed, dus dergelijke meubelstukken vermijden is een aanrader. De kleur van het vloerkleed is een belangrijke keuze. Past die kleur bij je interieur en bij de meubelstukken? Het is basis voor een huisstijl. Er zijn een paar tips die je in acht kan nemen bij het kiezen van de juiste kleur voor je vloerkleed. Zo is het mooi als een vloerkleed een kleur heeft die in contrast staat met de bank en stoelen. Daardoor vallen de meubelstukken beter op. Als je rust in huis wilt creëren, kun je het beste kiezen voor wat sombere kleuren. Wil je juist wat meer leven in de brouwerij? Kies dan voor wat felle en vrolijke kleuren.