Beoordelingen

8.8/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
vloerkleden uit de natuur

Vloerkleden uit de natuur

De afgelopen jaren is er een trend ontstaan, waarbij er steeds meer duurzame materialen worden gebruikt in meubelstukken en woonaccessoires. Ook vloerkleden zijn te maken van natuurlijke materialen. De herfst is een uitstekend moment om je interieur weer eens onder de loep te nemen en te kijken welke natuurlijke materialen je aan je huis kan toevoegen om de woonruimte er nog duurzamer en natuurlijker uit te laten zien.

Waarom ook vloerkleden steeds duurzamer worden

Wereldwijd is er al een langere tijd een trend gaande, waarbij men op zoek is naar meer duurzame meubelstukken en woonaccessoires. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de vraag naar natuurlijke vloerkleden weer is gestegen. Vroeger waren alle vloerkleden en tapijten gemaakt van natuurlijke stoffen. Tegenwoordig kiest men er weer steeds vaker voor om te besparen op het milieu en op de natuur.

Vloerkleden van wol

De meest bekende vorm van natuurlijke vloerkleden is waarschijnlijk het wollen tapijt. Dit wollen tapijt had vroeger vrijwel iedereen in huis. Vloerkleden die 100 procent van wol zijn gemaakt, zijn  meestal gemaakt van schapenwol. In veel huizen in ons land ligt dan ook nog een vloerkleed van schapenwol, omdat die heerlijk warm zijn en dat is ideaal in een koude winter.

Nieuwe trend: Jute vloerkleden

Vloerkleden van vezels, zogenoemde Jute vloerkleden, zijn een trend om een stoere uitstraling in huis voor elkaar te krijgen. Jute is een ander soort vezel dan sisal: het voelt sterk aan. Het materiaal krijgt een robuuste afwerking als de vezels worden samengebonden. Een overeenkomst tussen sisal en jute: de slijtvastheid. Een groot nadeel van een jute kleed is de vlekgevoeligheid: een vlek in het kleed gaat er met moeite uit. Maar hiervoor is een vlekbeschermer + schoonmaakmiddel in onze shop verkrijgbaar.

Vloerkleden van katoen

Een warm vloerkleed dat lang meegaat kan ook gemaakt zijn van katoen. Ook katoen wordt veelvuldig gebruikt in de textielindustrie. Katoen is met vooral geschikt om een natuurlijke kleur te bewerkstelligen. Zo kan je ook de kleur van een jutezak voor elkaar krijgen bijvoorbeeld. Een ‘jutezakkleur’ past ideaal in een interieur dat wat karakter nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *