Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
onderkleed kopen

De 5 allerbeste redenen om een onderkleed te kopen

Een onderkleed lijkt misschien niet een heel belangrijke aankoop, maar toch is dat het wel. Het zorgt namelijk niet alleen voor extra comfort maar ook voor extra veiligheid. Wat is precies een onderkleed, en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een onderkleed?

Een onderkleed is een kleed dat je onder je vloerkleed legt om er onder andere voor te zorgen dat het kleed niet door de hele kamer schuift. Een onderkleed kun je op maat knippen/snijden en is vaak voorzien van een plakrand waardoor deze goed aan het vloerkleed vast komt te zitten.

Maar een onderkleed, is dat nou wel echt nodig? Je ziet er immers niks van. Moet je daar nou echt je centen aan besteden? Wij denken van wel. En dit is waarom:

Het vloerkleed blijft op zijn plek

Loop je net met een bak koffie door de kamer, glij je uit over je vloerkleed! Zeker als een vloerkleed op een gladde ondergrond gelegd wordt, zoals een tegelvloer of laminaat kan een vloerkleed flink gaan schuiven. Dat is niet alleen irritant, maar ook nog eens gevaarlijk. Een onderkleed koop je om het vloerkleed op zijn plek te houden. Geen glijpartijen meer dus.

Beschermd tegen slijtage van het vloerkleed

 class=

Het niet schuiven van het vloerkleed is een belangrijke reden om een onderkleed te kopen. Maar wist je dat een onderkleed ook het vloerkleed beschermd tegen slijtage? Omdat het kleed veel minder schuift over de vloer worden de vezels van het kleed ontzien. En daardoor blijft je kleed veel langer goed.

Beschermd tegen slijtage van de vloer

En niet alleen beschermd een onderkleed je tapijt tegen slijtage, maar ook je vloer. Een ruwe onderkant van een tapijt dat over een gladde laminaatvloer schuift kan namelijk voor flink wat krassen zorgen. Door een onderkleed onder je tapijt te leggen voorkom je dit en blijft je vloer piekfijn.

Geen hobbels in het kleed

Als je een onderkleed onder je vloerkleed legt dan zorgt dit ervoor dat het tapijt strak blijft liggen. Ligt het onderkleed er niet dan kan er door over het kleed te lopen lucht onder het vloerkleed komen. Hierdoor vormen zich gekke hobbels en bobbels. Met een onderkleed voorkom je dit, en dat oogt natuurlijk een stuk mooier.

Extra zacht

Een onderkleed doet wonderen voor de demping van je vloerkleed. Het kleed voelt namelijk nog zachter aan door de extra laag. Niet per se een noodzakelijke eigenschap van een onderkleed, wel een heel comfortabele.

Ja, doe mij zo’n onderkleed!

Overtuigd geraakt van de noodzaak van een onderkleed? Denk dan niet langer na en bestel er meteen een. Het Premium antislip onderkleed van Tapeso is makkelijk op maat te knippen en te plaatsen. De dubbelzijdige kleeflaag houdt het kleed stevig op zijn plek. Er zitten geen schadelijke bestanddelen of weekmakers in en bovendien is het onderkleed wasbaar op 30 graden. Het onderkleed is ook geschikt voor iedereen met vloerverwarming.

 class=