Beoordelingen

8.8/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
De beste vloerkleden voor in de woonkamer

De beste vloerkleden voor in de woonkamer

Een vloerkleed kan ervoor zorgen dat een interieur er weer een stukje mooier uitziet en dat de hele woonkamer een stuk gezelliger aanvoelt. Het kiezen van het juiste vloerkleed is echter niet eenvoudig, er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat het soms lastig is om een goede keuze te maken. We helpen je daarom graag op weg om een vloerkleed te kiezen dat niet alleen goed bij jouw interieur past, maar ook bij jezelf!

Hoogpolig of laagpolig

De belangrijkste keuze waar je voor staat als je een vloerkleed gaat uitkiezen, is de keuze tussen een hoogpolig- of een laagpolig vloerkleed. Het verschil zit hem in de stof die er gebruikt wordt, bij hoogpolig worden er lange draden gebruikt waardoor deze kleden dikker zijn. De laagpolige kleden bevatten dus minder lange draden en zijn daardoor een stuk vlakker.

Kies een kleur die past bij de huisstijl

Om een goede keuze te maken voor de kleur van je nieuwe vloerkleed is het natuurlijk van belang om te kijken naar de rest van je interieur, welke kleur zou er het beste bij passen om wel binnen de stijl van je interieur te blijven. Houd er rekening mee dat een vloerkleed een behoorlijk groot element in je interieur kan zijn, daardoor is het belangrijk dat de kleuren niet te veel vloeken met die van de andere meubelstukken en woningdecoratie.

Kinderen in huis? Houd hier rekening mee

Als je kinderen in huis hebt dan zijn er nog een aantal dingen om op te letten. Niet alleen waar je het vloerkleed plaatst, maar ook wat voor type je precies kiest. We raden mensen met kinderen vaak aan om te kiezen voor hoogpolige vloerkleden. Deze zijn vaak net even wat dikker en kinderen kunnen nog wel eens vallen in de woonkamer, vooral als ze aan het spelen zijn. Het spelen op een vloerkleed is daarom toch even wat fijner.

Het is niet voor iedereen van belang maar voor sommige mensen wel, een vloerkleed kiezen dat aansluit op de laatste trends. Via deze blogartikelen houden we je daarom regelmatig op de hoogte van de recente ontwikkelingen en de nieuwe producten in onze webshop. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief en blijf regelmatig op de hoogte van de meest moderne vloerkleden die we kunnen vinden! En wie weet verrassen we je eens met een leuke aanbieding.