Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
vloerkleed neerleggen bij de bank

Vloerkleed neerleggen bij de bank? Zo leg je een vloerkleed neer!

Een vloerkleed kan een ware transformatie teweegbrengen in jouw zithoek. Of je nu een gezellige hoekbank hebt, een strakke tweezitsbank, of een royale driezitsbank, de keuze en plaatsing van het vloerkleed spelen een essentiële rol in het creëren van de perfecte sfeer in jouw interieur. Een veelvoorkomende vraag is bijvoorbeeld of het vloerkleed vóór of onder de bank moet liggen. 

Vloerkleed bij de bank neerleggen

Wanneer je een vloerkleed bij de bank legt, verbind je de verschillende meubels in jouw zithoek op een stijlvolle wijze. Maar hoe ga je te werk? Het begint met de keuze van het vloerkleed en de manier waarop je het plaatst. Ook kijk je naar de meubels om je heen zoals een salontafel en hoe je het tapijt het beste erbij neer te leggen. Het mooiste effect creëer je wanneer het vloerkleed aan beide zijden van de bank iets doorloopt. Plaats aan de andere zijde de fauteuil of een tweede bank op het vloerkleed. Maar dit ligt ook wat voor soort bank je precies hebt. Een ander punt van overweging is de vloer die u gaat bedekken en de kleur bank. Dan heb je ook nog de kwestie of je het vloerkleed beter vóór of net onder de bank kan leggen.

Bij een tweezitsbank draait het om gezelligheid en compactheid. Een vloerkleed kan dienen als een stijlvolle verlenging van de bank. Plaats het vloerkleed onder het voorste gedeelte van de bank en laat het een paar centimeter aan alle zijden uitsteken. Dit zorgt voor een knusse uitstraling zonder de ruimte te overweldigen.

Met een driezitsbank kun je iets groter gaan met je vloerkleed. Leg het kleed onder het volledige zitgedeelte van de bank, waarbij je ervoor zorgt dat het aan alle zijden gelijkmatig uitsteekt. Dit creëert een gebalanceerde uitstraling en benadrukt de symmetrie van de zithoek.

Voor hoekbanken is het van belang om de ruimtelijkheid te omarmen. Een groot vloerkleed dat alle delen van de hoekbank verbindt, zorgt voor een harmonieuze uitstraling. Plaats het vloerkleed onder het gehele oppervlak van de hoekbank, waarbij je rekening houdt met de uitstekende delen van de bank. Dit benadrukt de dynamiek van de hoekopstelling en creëert eenheid in de zithoek.

Vloerkleed onder de bank neerleggen

Voor een naadloze uitstraling kun je ervoor kiezen om het vloerkleed onder de bank te leggen. Dit geeft een gevoel van eenheid in je interieur, en het benadrukt de vorm van het vloerkleed. Wil je een mooie eenheid vormen in je interieur? Dan raden we je aan om het vloerkleed ongeveer 20 cm onder de bank te schuiven. Met het tapijt onder de bank – net onder de voorste poten of helemaal – maak je optimaal gebruik van de verbindende werking van het kleed.

Vloerkleed voor de bank neerleggen

Een andere optie is om het vloerkleed voor jouw bank te plaatsen. Hierbij kun je ervoor kiezen om het vloerkleed net voor de poten van de bank te laten eindigen of juist een stukje onder de bank door te laten lopen. Experimenteer met de positie totdat je de juiste balans hebt gevonden. Bedenk ook wat voor afmeting jij wilt voor jouw vloerkleed, wil je een klein vloerkleed of toch groot

Hoe leg je een vloerkleed onder de eettafel neer?

Bij een lange eettafel is het bijvoorbeeld raadzaam om te kiezen voor een extra groot kleed. Op die manier komt het kleed ruim onder de tafelrand te liggen, waardoor het patroon op het kleed goed tot zijn recht komt. Het is jammer als het patroon nauwelijks opvalt omdat het kleed maar net tot de tafelrand reikt. Natuurlijk ligt het ook aan een kwestie van smaak. 

Om een optimale uitstraling te bereiken, moet het vloerkleed minimaal 70 cm langer en breder zijn dan de eettafel. Hierdoor voorkom je dat de stoelpoten bij het verschuiven op de randen van het tapijt komen te staan. Daarnaast speelt het design van de zijkanten een extra belangrijke rol, aangezien het midden van het vloerkleed vaak door de tafel wordt bedekt. Een goed doordacht ontwerp aan de zijkanten draagt bij aan de algehele esthetiek van de eetruimte.

Hoe leg je een vloerkleed neer in de slaapkamer?

De ideale positie voor een vloerkleed in de slaapkamer is, visueel gezien, naast het bed of aan het voeteinde van het bed. Besef daarbij dat het ook gewoon lekker is om, als je uit bed stapt, op een warm tapijt te kunnen staan in plaats van op een koude vloer. Je hebt de mogelijkheid om het kleed gedeeltelijk onder het bed te laten verdwijnen of het naast het bed te plaatsen. Bij een ruime slaapkamer is het ook een overweging waard om een groot vloerkleed onder het bed te leggen. Zorg ervoor dat het bed zich in het midden van het kleed bevindt voor een optimaal visueel effect. Dit draagt bij aan een harmonieus totaalbeeld in je slaapkamer.

vloerkleed bij bed slaapkamer

Een rond vloerkleed neerleggen

Bij een rond vloerkleed steekt dit natuurlijk net wat anders in elkaar. Het is bij deze ronde vorm lastiger te bepalen welke grootte het beste past en de plek die hierbij het mooist is. De ronde vorm zorgt voor een speelse dynamiek in de ruimte. Wij raden je ook hier aan om het vloerkleed (deels) onder de bank te leggen. Op die manier verbindt het vloerkleed verschillende meubelstukken met elkaar. 

Wanneer jouw zithoek ook veel organische vormen bevat kan de verbinding met een rond tapijt juist weer voor eenheid zorgen. Denk aan een hoekbank met organische vormen, een ronde salontafel of andere zachte lijnen.

Geen geschuif met een antislip onderkleed

Voorkom het vervelende geschuif van je vloerkleed door gebruik te maken van een antislip onderkleed. Dit handige onderkleed zorgt ervoor dat het kleed stevig op zijn plek blijft liggen, waardoor je onbezorgd van je zithoek kunt genieten en niet zal uitglijden. Door te zorgen voor een stevige grip op de vloer, voorkomt het antislip onderkleed niet alleen ongewenst schuiven, maar biedt het ook een extra laag veiligheid, met name op gladde oppervlakken zoals hout of tegels. Het antislip onderkleed leg je het beste neer onder het vloerkleed in de zelfde afmeting of een afmeting kleiner dan het vloerkleed. Ontdek zelf het gemak en de voordelen van een antislip onderkleed, beschikbaar hier (link naar het product). 

antislip-onderkleed

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Het bepalen van de juiste maat voor een vloerkleed hangt dus uiteindelijk af van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de kamer, de indeling van het meubilair en het gewenste visuele effect. Een goed gekozen vloerkleed kan een ruimte aankleden, de inrichting verbinden en een gevoel van gezelligheid toevoegen. 

Welke maat vloerkleed te kiezen is ook niet altijd even makkelijk. Wil je meer weten over het bepalen van de ideale maat voor een vloerkleed? Lees dan onze blog: “Juiste maat vloerkleed kiezen” Hier delen we handige tips en richtlijnen om je te helpen bij het kiezen van het juiste formaat vloerkleed voor jouw ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *