Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
Plat geweven vloerkleed

5 manieren om een vloerkleed plat te krijgen!

Nu je je nieuwe vloerkleed hebt gekocht, wil je hier natuurlijk meteen van genieten. Wellicht heb je gemerkt dat bij het uitrollen het kleed niet meteen plat op de vloer ligt. Geen reden voor paniek, want met deze handige tips krijg je jouw vloerkleed in een handomdraai weer plat! 

Vloerkleed weer plat krijgen? Omgekeerd oprollen!

De beste manier om jouw vloerkleed weer plat te krijgen, is door het vloerkleed op te rollen in tegengestelde richting. Laat hem vervolgens een tijdje opgerold liggen voordat je het vloerkleed plat op de vloer neerlegt. Het heeft namelijk even de tijd nodig om zich terug te buigen. Jouw nieuwe vloerkleed heeft namelijk al een tijdje opgerold in de verpakking gezeten. Je zult zien dat na deze tip je vloerkleed al een stuk platter ligt! 

Tip #2: Zware voorwerpen op vouwen en gekrulde hoeken zetten

Als de eerste tip nog niet helemaal het gewenste effect heeft gehad, kun je zware voorwerpen gebruiken om de vouwen uit je vloerkleed te halen. Plaats  bijvoorbeeld een tafel, stoel of ander meubelstuk op de randen en/of opstaande hoeken. Deze tip werkt het best als je de meubels een lange tijd laat staan. Het kan namelijk best even duren voordat de hoeken van je vloerkleed weer mooi plat op de vloer liggen.

Tip #3: Kreuken en opstaande randen van het vloerkleed glad strijken

Als er na bovenstaande twee tips nog steeds vouwen of kreuken in je vloerkleed zitten, dan kun je warmte gebruiken om je vloerkleed weer plat te krijgen. Hierbij is het van belang om voorzichtig te werk te gaan. Allereerst stel je strijkijzer of handstomer in op de laagste vocht- en warmtestand. Zet het apparaat nooit direct op het vloerkleed maar leg een handdoek op de vouw die je wilt gaan behandelen. Strijk voorzichtig over de handdoek en je zult zien dat de vezels van het vloerkleed zich vanzelf plat zullen vormen. Je kunt dit proces herhalen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Let op: Deze oplossing is niet geschikt voor vloerkleden die niet vochtbestendig zijn, zoals jute vloerkleden of vloerkleden van viscose. Tevens is het verstandig om eerst een test uit te voeren op een onopvallend plekje van het kleed, om eventuele schade te voorkomen. Twijfel je of deze tip geschikt is voor jouw vloerkleed? Neem dan gerust contact met ons op, we geven je graag advies.

Opgekrulde hoeken van vloerkleed

Tip #4: Gebruik een antislip onderkleed

Om je nieuwe vloerkleed weer plat te krijgen, kun je een antislip onderkleed gebruiken. Deze leg je onder je vloerkleed, en kleeft aan zowel de vloer als aan de onderkant van het vloerkleed. Het onderkleed zorgt ervoor dat het vloerkleed zich aan de vloer hecht en mooi vlak ligt. Hiermee voorkom je niet alleen dat het kleed gaat schuiven, maar kan het ook goed helpen om je vloerkleed plat te krijgen.

Vind je een antislip onderkleed te duur, of kun je er niet op wachten? Dan kun je overwegen om dubbelzijdige tape te gebruiken. Het nadeel hiervan is dat dubbelzijdige tape eigenlijk te goed hecht. Hierdoor kan het zijn dat je schade aan je vloer en vloerkleed aanricht. Dit wil je natuurlijk niet en daarom gaat de voorkeur uit naar een onderkleed die speciaal geschikt voor vloerkleden is.

Antilslip onderkleed onder vloerkleed


Tip #5: Een tijdje op de grond laten liggen!

Geduld is een schone zaak, en dat geldt ook voor vloerkleden. Je vloerkleed kan namelijk best even wat tijd nodig hebben voordat ‘ie helemaal plat ligt. Zodra je het vloerkleed in gebruik gaat nemen, zul je er overheen gaan lopen en worden er misschien wel meubels op geplaatst. Hierdoor zal met de tijd het tapijt weer plat gaan liggen zoals die bedoeld is. Het kleed eventjes laten rusten doet wonderen.

Ik hoop natuurlijk dat je met deze tips je vloerkleed weer plat hebt kunnen krijgen. Meer handige tips nodig omtrent vloerkleden? Neem dan eens een kijkje op onze tips & onderhoud pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *