Gratis bezorging & retour
Veilig betalen, ook achteraf
30 dagen bedenktijd
Inklappen

Een vloerkleed kiezen dat perfect bij je interieur past

vloerkleed perfect voor je interieur

Bekijk dit kleed

Op zoek naar het perfecte vloerkleed? Eentje die precies bij je interieur past? We kunnen begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om een goede keuze te maken. Er is zo ontzettend veel aanbod en soms wordt de keuze daardoor erg moeilijk. We vertellen je daarom graag waarom het fijn is om een vloerkleed in huis te hebben en waar je het beste op kunt letten als je een vloerkleed wilt dat perfect bij je interieur past.

Bekijk dit kleed

De voordelen van een vloerkleed

We hebben verschillende klanten gevraagd naar de redenen waarom het vloerkleed wordt aangeschaft. Hun beweegredenen verschillen flink. We hebben daarom de belangrijkste redenen op een rijtje gezet.

hoogpolig vloerkleed winter
Bekijk dit kleed

Lekker warm, vooral in de winter

Het mag geen geheim zijn dat een vloerkleed het een stuk fijner maakt als je graag met blote voeten over de vloer loopt, vooral in een winter met vrieskou.

Extra karakter

Een vloerkleed is niet alleen bedoeld als opvulling voor je interieur, maar kan naast een warm gevoel ook zorgen voor een stukje sfeer in je interieur.

Perfect voor de kinderen

Als kleine kinderen graag op de vloer spelen, is het soms heel handig om een vloerkleed te hebben. Als een kind valt, en dat komt helaas wel eens voor, dan valt hij of zij lekker een zacht vloerkleed en niet op een harde vloer.

Geluid preventie

Een andere belangrijke reden om een vloerkleed aan te schaffen, is het verminderen van eventueel geluid wat door de plafonds en vloeren heen klinkt. Dit probleem speelt vooral in appartementencomplexen en oude huizen. Het vloerkleed zorgt voor een extra laag die de geluidstrillingen opneemt, maar bovenal het geluid dempt.

plaatsing vloerkleed
Bekijk dit kleed

Let op de afmetingen

Bij het bepalen van het formaat van je vloerkleed zijn er een paar punten waar je rekening mee kunt houden. Allereerst: kijk naar de volledige ruimte. Het is niet gebruikelijk om het vloerkleed gelijk tegen de wand te leggen. Leg het kleed bijvoorbeeld een halve meter van de muur af. Dat voorkomt moeilijkheden met schoonmaken. Ook de bank en andere meubelstukken zijn soms van invloed op het formaat van het vloerkleed. Want, het vloerkleed volledig onder de bank of een stukje onder het meubelstuk vereist een bepaalde afmeting.

Hoogpolig of laagpolig

Als we onderscheid maken tussen de verschillende soorten vloerkleden, dan kijken we vooral naar de dikte van het vloerkleed. Als er lange draden uitkomen, die het kleed wat dikker maken, noemen we dat hoogpolig. Als deze draden kort zijn en het vloerkleed daardoor dunner, noemen we het laagpolig. Welke variant je nodig hebt, hangt af van de toepassing. Bij geluidspreventie is een dikker vloerkleed uiteraard handiger.

Welke kleur?

Waarschijnlijk ben je inmiddels bekend met de verschillende typen vloerkleden. Dan wordt het tijd om de juiste kleur voor het vloerkleed te kiezen. Als je voorzichtig bent, kies je voor een sombere kleur. Dan kan het nooit fout gaan. Als je op zoek bent naar iets meer spanning, kun je kiezen voor bijvoorbeeld felgroen of zelfs een rood vloerkleed. Wat je ook doet, zorg dat het bij de huidige stijl van je interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *