Gratis verzending
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Echte klantervaringen
Inklappen

Moderne vloerkleden

modern vloerkleed

Bij een modern huis horen moderne vloerkleden

Het interieur van je huis is zeer belangrijk. De sfeer die je interieur uitstraalt zegt iets over je eigen identiteit en moet bezoekers op hun gemak stellen. Wanneer je een modern interieur hebt met mooie moderne meubels en strakke kleuren, is het wenselijk dat je vloer ook in deze stijl past. Vloerkleden kunnen meehelpen om het interieur de gewenste sfeer te laten uitstralen. Er zijn heden ten dage vele moderne vloerkleden die feilloos ingepast kunnen worden in een modern interieur.

Groot aanbod moderne vloerkleden

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een moderne inrichting van een huis. Daar past een modern vloerkleed bij. De vraag naar moderne vloerkleden is dan ook groot. Dit zorgt er automatisch voor dat het aanbod van moderne vloerkleden enorm is. Een vloerkleed heeft verschillende eigenschappen en ieder kleed heeft weer zijn eigen kenmerken.

modern vloerkleed rood
Een uitstekend voorbeeld van de diversiteit in moderne kleden: bekijk dit karpet

Stijl, motief en kleur

Een moderne stijl laat zich niet kenmerken door slechts één kleur of één motief. Sterker nog: De kleur en het motief kunnen enorm verschillen, maar toch zorgen voor een moderne uitstraling. Wanneer je op zoek gaat naar moderne vloerkleden is het handig om van tevoren te bepalen waar je naar op zoek bent, voordat je de weg kwijtraakt in het oerwoud van beschikbare vloerkleden.
Zowel de kleur als de stijl van het vloerkleed is zeer bepalend voor zijn uitstraling. Moderne vloerkleden zijn beschikbaar in vele (combinaties van) kleuren. Van warme, zachte, donkere kleuren (bijvoorbeeld bordeauxrood en donkere grijstinten) tot springerige felle kleuren (bijvoorbeeld groen en geel), het is allemaal verkrijgbaar.

Ook het motief van het kleed zegt veel over de uitstraling. Wanneer je huis een strakkere, maar rustigere uitstraling heeft, past daar een kleed bij dat niet te veel frivoliteiten heeft. Je kunt in dat geval kiezen voor een effen kleed of een kleed met rustige strepen (dit is ook afhankelijk van de kleur). In een huis dat creativiteit en speelsheid uitstraalt, komt een vloerkleed met een wat drukker motief wellicht beter tot zijn recht. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bloemetjesmotief of een modern vloerkleed met cirkels. Het wil overigens niet zeggen dat ieder kleed met een bloemetjesmotief een druk en speels vloerkleed is, er zijn bloemetjesmotieven die juist rust en warmte uitstralen.

goedkoop modern vloerkleed
Modern karpet duur? nee hoor dit kleed is al verkrijgbaar vanaf €25,-

Lage prijs en zelfgekozen afmetingen

Het feit dat een kleed in de categorie ‘modern’ is geplaatst, hoeft niet te betekenen dat het kleed duur is. Moderne vloerkleden zijn zeer goed betaalbaar. De prijs hangt (logischerwijs) af van het formaat van het kleed, maar ook van het materiaal en het merk.
De afmetingen van moderne vloerkleden lopen erg uiteen. Zo kun je een vloerkleed kopen dat slechts 60 bij 90 centimeter is. Vanzelfsprekend zijn deze moderne vloerkleden niet prijzig, ze zijn al verkrijgbaar vanaf 18 euro. Voor de grotere ruimtes zijn er vloerkleden die vele (vierkante) meters bestrijken, zijn er zelfs tapijten die bijna 3 bij 4 meter zijn. De prijzen van deze kleden starten bij 160 euro maar kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan onderhoud?

Veel moderne vloerkleden nemen niet veel stof op, dit scheelt veel werk voor de bezitter van het moderne tapijt. Voor dunne vloerkleden is het vaak voldoende om af en toe met de stofzuiger het stof van het kleed te verwijderen. Zorg er wel voor dat je dit goed bijhoudt, het is aan te raden om dit minimaal eens per week te doen. Wanneer het kleed dikker is, is alleen stofzuigen niet voldoende. In dit geval kun je met een mattenklopper al het stof uit het kleed slaan. Voor het bestrijden van vlekken kun je schoonmaakmiddelen gebruiken, hoewel vaak een doekje en wat water voldoende zijn bij moderne vloerkleden.

Modern vintage vloerkleed met kopertinten: soho copper

Welk moderne vloerkleed past het best bij jouw interieur?

Ieder interieur is anders en er zijn vele verschillende moderne vloerkleden. Het is de kunst om het juiste vloerkleed bij jouw interieur te zoeken. Allereerst moet de kleur van het kleed passen in de ruimte waar hij komt te liggen. Je kunt ervoor kiezen om voor een kleed in dezelfde stijl als de rest van de kamer te kiezen, maar het is in veel gevallen ook juist mooi om te kiezen voor contrasterende kleuren. Zeker in een modern interieur kan dit een fris en trendy effect geven. De kleurkeuze dient echter niet de enige overweging te zijn wanneer je een modern kleed wilt kopen. Zo zijn er ook verschillen in materiaal en dikte. Ga vooraf na of je liever een hoogpolig of laagpolig tapijt hebt en wat voor stof je voorkeur geniet.

Hoogpolig versus laagpolig; dik versus dun

Een hoogpolig tapijt verschilt flink van een laagpolig tapijt. Ze hebben allebei hun voordelen. Afhankelijk van de dingen die jij belangrijk vindt, kun je kiezen welk tapijt het beste bij jouw woning past.

Hoogpolige tapijten zijn dik en daardoor zeer goed geschikt in huizen waar kinderen wonen. De zachte, dikke hoogpolige tapijten zijn immers zeer geschikt om op de lopen of te liggen. Bovendien val je zacht wanneer je struikelt. Qua uiterlijk en uitstraling zijn hoogpolige tapijten meer ‘aanwezig’. Hierdoor is het hoogpolige kleed altijd een echte toevoeging voor je interieur.

De meer subtiele laagpolige tapijten vallen over het algemeen minder op, omdat ze lichter zijn en minder ruimte innemen. Toch zijn ze ook verkrijgbaar in felle kleuren, waardoor ze alsnog hun stempel kunnen drukken op het interieur van jouw kamer. Een groot voordeel van laagpolig tapijt is het feit dat het makkelijk te onderhouden is. Het is dun, waardoor er niet of nauwelijks stof in het kleed trekt. Viezigheid blijft op het oppervlak liggen, waardoor het makkelijk te verwijderen is.

Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken

Er zijn enkele materialen die veel gebruikt worden bij het weven van de kleden. Veel kleden zijn gemaakt van synthetische materialen als polypropyleen, polyamide of polyester. Deze kunstmatige materialen zijn zowel sterk als zacht. Polypropyleen heeft als grootste kracht dat het zijn kleur goed behoudt en dat het vlekbestendig is. Zijn kleur krijgt hij al tijdens de productie. Dit in tegenstelling tot polyamide, dat na de productie nog bedrukt of geverfd kan worden. Dit materiaal is geschikt voor felle, springerige, levendige kleden. Het staat bekend als het meest duurzame synthetische materiaal. Polyester kennen we ook van de kledingindustrie. Dit materiaal heeft de eigenschappen van andere synthetische materialen, maar meer de look en feel van wol.

Wol is een natuurlijk materiaal en is dan ook heerlijk warm en zacht. Ze hebben ook een warme zachte uitstraling en geven de ruimte een huiselijke sfeer. Ze zien er mooi natuurlijk uit en geven rust aan uw kamer. Het enige nadeel aan wol is dat het sneller slijt dan kleden van synthetische materialen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *