De ideale vorm van het vloerkleed

ideaal rond kleed

Bekijk dit kleed

Wie een vloerkleed wil aanschaffen heeft de keuze tussen een rond, ovaal, vierkant of rechthoekig kleed. Kleden zorgen voor een goede akoestiek en stralen warmte uit. Het is ook belangrijk om een vloerkleed te kopen dat bij je past. Maar, wat is nu de juiste vorm voor het kleed in een bepaalde ruimte?

Rond kleed

Een rond vloerkleed bakent niets af. Daardoor is het een welkome afwisseling op een tapijt- of parketvloer. Ook past een rond kleed goed thuis in een interieur met veel rechte en hoekige vormen. De rondte van het kleed geeft evenwicht aan de ruimte waar het in ligt. Op het kleed kan een ronde salontafel, voor de symmetrie, of een rechthoekige eettafel voor een wat speelser effect worden gezet.

ideaal vierkant karpet
Bekijk dit karpet

Vierkant kleed

Een vierkant kleed is erg geschikt om in een hoek te leggen. Wanneer dat gebeurt, ligt het kleed in een hoek van 90 graden. Anders dan het rechthoekige kleed ligt de vierkanten variant vaak onder een meubel en loopt het voor het meubel een stukje door. Zo geeft het kleed wat meer effect aan de hoek in de ruimte.

ideaal rechthoekig kleed
Bekijk dit kleed

Rechthoekig kleed

Een rechthoekig kleed is erg geschikt om voor een bank te leggen of onder een eettafel. Dat zorgt voor een soort ‘eiland’ wat een centrale ontmoetingsplek in een ruimte wordt. Anders dan het ronde vloerkleed bakent de rechthoekige variant wél af. Het kleed is ook erg geschikt in een rechthoekige ruimte: die vorm wordt dan nog eens extra benadrukt.

Klein of groot kleed

Naast de vorm is de grootte van het vloerkleed erg belangrijk. Wie een kleed aanschaft om zijn eettafel en –stoelen op te zetten, kan het beste een formaat kiezen, waarbij van de tafel geschoven stoelen nog op het kleed staan. Wie een kleed voor een bank of fauteuil wil leggen, moet de voorpoten op het kleed kunnen zetten. Voor bedden is het aan te raden om een breed kleed te kiezen, waardoor je als je uit bed stapt met de voeten op het kleed landt. Een andere optie is om het kleed voor het bed of aan een van de twee kanten te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *