Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
Super sfeervol een vloerkleed buiten neerleggen

Super sfeervol: een vloerkleed buiten neerleggen

Waarom zou een vloerkleed alleen binnen voor sfeer kunnen zorgen als je het ook buiten kunt neerleggen? De buitenkleden zijn de laatste jaren flink in populariteit gestegen, en dat is niet voor niets. Want door een vloerkleed buiten neer te leggen kun je op een heel simpele manier direct de juiste sfeer creëren.

Wat is een vloerkleed voor buiten precies?

Een vloerkleed voor buiten wordt ook wel een buitentapijt, een tuinkleed, of een buitenvloerkleed genoemd. Het is, en dat had je vast al door, een vloerkleed dat je buiten kunt neerleggen. Een buitenkleed is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Niet alleen kan een buitenvloerkleed prima nat worden, maar kan het ook tegen de schadelijke UV stralen uit zonlicht. Dit UV-licht kan bij ‘normale’ vloerkleden schade toebrengen aan de kleuren in het kleed, bij een buitenvloerkleed blijven de kleuren langer goed.

Omdat de vloerkleden voor buiten in de meeste gevallen van het materiaal polypropyleen zijn gemaakt, zijn ze robuust, makkelijk schoon te maken en gaan ze erg lang mee. Bovendien zorgt dit plastic-achtig materiaal ervoor dat de kleden zich erg goed lenen voor mooie prints. Buitenvloerkleden hebben dan ook vaak fantasierijke patronen in de mooiste kleuren. Maar er zijn ook meer dan genoeg neutrale buitenkleden te vinden.

Waar kun je een buitenvloerkleed neerleggen?

Een buitenkleed kun je natuurlijk in je tuin neerleggen. Op je terras bijvoorbeeld bij je loungeset, onder de pergola bij dat ene leuke zitje, of op de veranda waar je ‘s avonds gezellig met zijn allen bij de buitenhaard zit. Maar een kleed voor buiten kun je ook heel mooi neerleggen op bijvoorbeeld een balkon.

Verschillende formaten

Een buitenkleed is niet altijd rechthoekig. Je kunt de kleden krijgen in heel veel verschillende soorten en maten. Ronde buitenkleden doen het de laatste tijd erg goed. Wil je een buitenkleed neerleggen op je balkon, dan is een kleed in de vorm van een loper misschien een goed idee. Naast lopers, rechthoekige en ronde kleden bestaan er ook vierkante kleden. Voor elke locatie is wel een geschikt buitenkleed te vinden dus.

Kan een buitenvloerkleed ook binnen?

Ja! In tegenstelling tot een binnenvloerkleed dat je beter niet buiten kunt neerleggen, kan een buitenvloerkleed prima binnen neergelegd worden. Hier wordt steeds vaker voor gekozen omdat de tuinkleden vaak een veel uitgesprokener print hebben, die je in vloerkleden voor binnen niet zo snel zult aantreffen. Bovendien ontdekken mensen ook andere voordelen van het binnen leggen van vloerkleden. Vooral mensen met huisdieren en jonge kinderen zijn blij met een buitenvloerkleed. Waarom? Lees maar even verder.

Voordelen van een buitenvloerkleed op een rij

  • Een buitenvloerkleed is hygiënisch 

Net als bij een binnenkleed is het ook bij een buitenkleed handig om het kleed geregeld te reinigen. Met een buitenkleed gaat dat heel makkelijk. Even bezemen is vaak al genoeg, en veel kleden kun je zelfs heel makkelijk even met de tuinslang afspoelen.

Heb je jouw buitenkleed binnen neergelegd, dan moet je natuurlijk wel eerst even je kleed mee naar buiten nemen voordat je met de tuinslang in de weer gaat. Vanwege het feit dat een buitenkleed zo ontzettend makkelijk en snel schoon te krijgen is, is het een echte aanrader voor mensen met huisdieren en jonge kinderen (of huisgenoten met flinke moddervoeten).

  • Een buitenvloerkleed gaat lang mee

De meeste buitenvloerkleden zijn gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal staat bekend om zijn robuustheid en is brandvertragend. Bovendien slijt polypropyleen niet snel en blijven de kleuren extra lang goed.

  • Een buitenvloerkleed is voordelig

Een buitenvloerkleed is vaak veel voordeliger in aanschaf dan een binnenkleed. Wil je een ruimte binnen opfleuren met een vrolijk kleed, kijk dan vooral ook naar buitenkleden. Vaak ben je dan een stuk goedkoper uit. Bovendien zijn er heel veel omkeerbare buitenkleden op de markt. Als je uitgekeken bent op de ene kant, draai hem gewoon om en heb je ineens een spiksplinternieuw vloerkleed op de grond liggen. Twee voor de prijs van één dus!

  • Een buitenvloerkleed is sfeervol

Een buitenvloerkleed kan ervoor zorgen dat je ‘rommelige’ terras ineens een sfeervol geheel vormt. Een vloerkleed is namelijk een verbindende factor in een kamer, dus waarom niet ook buiten op het terras? Door de kleur en de print ook nog eens aan te sluiten op de terrasmeubels maak je van je buitenzitplek een echt gezellige plek om urenlang te borrelen op een zomerse avond.

  • Een buitenvloerkleed is zachter dan je denkt

Een buitenvloerkleed gemaakt van plastic, dat voelt toch keihard aan? Hoewel je dat wel zou denken is niets minder waar. Een buitenvloerkleed is veel zachter dan je denkt en kan daardoor ook prima binnen neergelegd worden op – pak ‘m beet – de kinderkamer.

Behalve goedkoop en duurzaam zijn buitenvloerkleden prachtig om te zien. De kleuren stralen je tegemoet en de prints zijn vaak echte pareltjes. Hou je niet zo van een drukke print, dan heb je genoeg keus in neutrale buitenkleden, zoals bijvoorbeeld jute buitenkleden. En hou je van een beetje afwisseling, dan kun je kiezen voor een buitenkleed dat je aan twee kanten kunt gebruiken. Een tuinkleed schoonmaken doe je in een handomdraai en daarom is het lekker hygiënisch. Al met al zitten er een heleboel voordelen aan het in huis, ehm in de tuin, halen van een buitenvloerkleed. Bij Tapeso vind je veel geweldige kleden die je buiten (en binnen) kunt neerleggen om direct een fijne sfeer te creëren. Kijk lekker rond in onze selectie tuinkleden op de website en mocht je vragen hebben, dan mag je ons altijd een berichtje sturen.