Welke afmeting past bij mijn interieur?

Welke afmeting past bij mijn interieur?

De afmeting is het belangrijkste aspect van een vloerkleed. Wat past het beste bij jouw kamer? Komen er meubels op het kleed te staan of niet? Wilt u de kamer ruimer of knusser maken door middel van een vloerkleed? Aan alles moet worden gedacht en na het lezen van onze handige tips kunt u met een gerust hart de juiste keuze maken. (Haast? ga direct door naar tips)

Waar komt het kleed te liggen?

Om te weten welke afmeting u nodig bent, is het van belang om eerst te gaan kijken waar het geplaatst gaat worden. De woonkamer is vaak het meest voor de hand liggend maar ook de slaapkamer, eetkamer en hal zijn vaak populaire plekken. Let bij de plaatsing op de beschikbare ruimte, afstand van de muren tot het vloerkleed en additioneel interieur.

Wat komt er op het kleed te staan?

Komen er banken, tafeltjes, stoelen of andere objecten op het kleed te staan? Zo ja, dan is het van belang om te weten of het objecten zijn die bewegen zoals een stoel, of stille objecten zoals een bank of tafel. Bij een stoel is het van groot belang om ruimte over te houden om deze te verschuiven, de regel is 75cm aan beide kanten over te houden. Om het zeker te weten kunt u altijd even een korte test doen door te gaan zitten en de stoel te verschuiven zoals u normaliter zou doen met een meetlint erbij.

Wat wilt u uitstralen?

Door het vloerkleed onder de meubels te leggen lijkt uw woonkamer groter. Uw meubels vormen dan samen één geheel. Wilt u uw woning een knussere uitstraling geven dan kunt u beter het kleed voor de bank laten liggen. Voor advies kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze vriendelijke adviseurs.

Tips

Hierbij praktisch advies voor het kiezen van de afmeting:
– Het is raadzaam om het vloerkleed minimaal 30-40 cm afstand te laten behouden van een muur
– Is uw kamer groot? Dan is het in veel situaties het beste om een groot kleed te kiezen. Hiermee creëert u een ‘ruimte’ in een ruimte.
-Leg kranten op de vloer om het vloerkleed te illustreren, zo weet u precies wat u van een afmeting kunt verwachten. Eventueel kunt u de hoeken van tevoren vastpinnen door tapejes te plakken.
– Knusse sfeer nodig? Leg het kleed voor de bank.

Zorgvuldig geselecteerd om uw inrichting te verrijken

Sorry, no product selected for this post.